FAQ

Wat moet ik voorzien voor de spa geleverd kan worden?

De spa of jacuzzi moet gezet worden op een stabiele sterke ondergrond. Dit kan op een sterk houten terras zijn maar meestal wordt gejkozen voor een chape of beton, met of zonder verdere afwerking er boven op. Belangrijk is dat deze versterkte ondergrond zo-goed-als waterpas ligt, en dus geen meerdere centimers per meter afwatert.

Daarnaast is het van groot belang dat er voldoende ruimte is en blijft rondom de spa. Wij werken met een coverlift, zodat de spa cover op een heel handige manier geopend kan worden dus aan één zijde hebben we al minimaal 55 cm nodig. Maar omdat we ook rekening moeten houden met de spa cover beugel én mogelijke service in de toekomst vragen wij om en bij de 50 cm plaats rondom de hele jacuzzi of spa. Kan dit niet? Geen probleem, dan bekijken we samen wat de beste oplossing is.

De elektrische benodigdheden zijn afhankelijk van de gekozen jacuzzi. Een kleine spa met minder pompen zal een andere kabel of automaat nodig hebben dan een full option model. Onze jacuzzi's werken op 230V - monofase en 400V - driefasen + N. Ook de correcte benodigdheden hiervoor spreken wij op voorhand steeds goed af met de klant.
- Type kabel + lengte
- automaat + differentieel

Ten slotte is het meest in het oog springende van een jacuzzi natuurlijk.. het water! Wij raden altijd aan de spa te vullen met leidingwater, maar hier dienen geen speciale voorzieningen voor getroffen te worden aangezien de spa gewoon gevuld kan worden met een tuinslang. Die laatste moet dus wel ergens aangesloten kunnen worden aan het huis of in de garage. 


Hoe regelmatig moet ik mijn spa water vervangen?

Wij raden aan om het spa water 3-4 keer per jaar, of om de +- 4 maanden te vervangen.

Dit is een gemiddelde bij normaal gebruik van de jacuzzi en van de bijhorende producten. Na die 3-4 maanden is het spa water te "stabiel" geworden en is het moeilijker te behandelen waardoor we meer en meer producten gaan moeten gebruiken om het jacuzzi water nog te kunnen manipuleren of desinfecteren.
Daarom vervangen we het spa water best op tijd, om niet nodeloos meer producten te moeten gebruiken en het water ook zo naturel en gezond mogelijk te houden!

Hoe vervangen we het spa water?

- Wij raden aan al onze Viskan spa gebruikers steeds aan om alvorens de spa laag te maken, eerst een tube clean in het oude water te doen om de leidingen te spoelen. Daarna zetten we de spa volledig elektrisch uit en mag u het water uit de spa doen. Het meest handige hiervoor is een dompelpomp / vijverpomp te gebruiken.

- Van zodra de spa leeg is, spoelen we met behulp van de tuinslang de kuip en leidingen even grondig door in verschillende massage jets en het filtergat te spuiten, en met een spons over de kuip te gaan.

- De Viskan spa opnieuw opvullen doen we door de tuinslag in het filtergat te hangen en te laten vullen tot de aangegeven hoogte.

Heb ik onderhoudsproducten nodig voor mijn spa netjes en proper te houden?

Ondanks dat onze Viskan spas zijn uitgerust met een aparte filtratiepomp, antbibacteriële filters, UV en/of Ozone desinfectie systeem en antibacterïele leidingen is het van groot belang om een extra ontsmettingsmiddel zoals Chloor of soortgelijke te gebruiken om het water proper te houden. De hoeveelheid hiervan hangt af van hoe en hoeveel de spa gebruikt is.

Daarnaast moet ook de zuurtegraad (PH) van uw water gecontroleerd worden, en zo nodig bijgestuurd worden.

Wij werken met een volledig jaarlijks productenpacket* zodat we op een onderhoudsvriendelijke en zo natuurlijk mogelijke manier, het aller-properste water willen garanderen!

*= Bekijk onze producten bij de SPA CARE categorie!